Antena Căutare

Creditele pentru IMM, de patru ori mai scumpe la noi decat in Europa de Vest

Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, spune ca in Austria firmele acceseaza finantari la un nivel de 2%-2,5%. Restantele statului roman in sectorul intreprinderilor de dimensiuni mici si mijlocii se ridica la aproape 1,4 miliarde de euro.

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania platesc, in medie, dobanzi la creditele in euro luate de la banci de pana la patru ori mai mari decat cele percepute firmelor din alte tari ale Uniunii Europene, a precizat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

Acesta spune ca principala problema a IMM-urilor la incepul lui 2011 este re­pre­zen­tata de dificultatea firmelor de a obti­ne finantare din partea bancilor. Potrivit BNR, in luna februarie 2011, dobanda medie la creditele noi pentru persoanele juridice era de 5,63%, in urcare cu 0,24 puncte procentuale comparativ cu ia­nuarie.

IMM-urile au probleme majore in ceea c­e priveste creditul, care este in con­ti­nuare destul de scump, dobanda medie la imprumuturile oferite de bancile locale fiind de doua si de patru ori mai mare decat media europeana. De exemplu, in Austria firmele bune iau credite cu dobanzi de 2%-2,5% la euro, in timp ce la noi dobanzile sunt de trei ori mai mari", a explicat presedintele Consiliului Natio­nal al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), la o conferinta organizata de CECCAR si ICAEW.

Tot articolul, in Financiarul

Marii retaileri cer o ancheta DNA pentru o frauda de 1 mil. € produsa de Euroticket... Randamentul FP in T1: la 10.000 de euro investiti s-au pierdut 480...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x