Antena Căutare

Ratingul Spaniei, retrogradat de la "A" la "BBB+"

Standard & Poor's a retrogradat ratingul Spaniei cu doua trepte joi, de la indicatorul "A" la "BBB+", scrie CNN.com. Decizia reflecta riscurile pe care le presupune datoriile Spaniei pentru Produsul Intern Brut, in contextul unei economii ce se contracta, conform agentiei.

Principalele probleme invocate de Standard & Poor's sunt rata mare a somajului si problemele din sectorul bancar, ceea ce impreuna cu situatia de pe piata imobiliara a aruncat tara iberica in criza.

Guvernul de la Madrid a anuntat recent faptul ca deficitul bugetar a fost mult mai mare decat cifrele prevazute la inceputul anului, iar cabinetul nu isi va putea atinge tintele economice fiscale pentru anul 2012.

Primul ministru Mariano Rajoy, in functie inca din luna decembrie, a propus un program de austeritate de 27 de miliarde de dolari. Totusi, guvernul sustine in continuare faptul ca un eventual faliment poate fi evitat.


Foto: ibtimes.com

Leul, la un maxim istoric pe interbancar: 4,4010 lei pentru un euro... Euro a atins un nou maxim istoric. Vezi cursul anuntat de BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x