Antena Căutare

Revizuire BERD: Cresterea economica va fi doar de 1,5% in 2011 si 1,1% in 2012

BERD a revizuit prognoza de crestere economica a Romaniei in 2012, cu 2,7 puncte procentuale, la 1,1%, din cauza expunerii mari la economia Greciei.


Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara la sfarsitul lunii septembrie, ca FMI va revizui la circa 2% prognoza de crestere economica a Romaniei de anul viitor.

BERD anticipeaza o incetinire a cresterii economice in Europa emergenta anul viitor, continuarea crizei datoriilor suverane din zona euro punand probleme redresarii din criza financiara din 2008-2009, se arata intr-un raport al bancii privind perspectivele economice regionale.

Romania, Albania, Serbia, cele mai afectate

In Europa de Sud-Est, cel mai mult s-au inrautatit perspectivele Romaniei, Albaniei si Serbiei, toate expuse puternic la economia elena.

BERD mai include in aceasta regiune Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, FYR Macedonia si Muntenegru. Banca a redus estimarea privind PIB-ul Bulgariei cu 1,4% pentru acest an si cel viitor, la 1,6%, respectiv 2,3%.

Pana nu demult, economia Romaniei era pe cale sa inregistreze o crestere modesta in 2011, si un ritm mult mai rapid in 2012, se arata in raport.

Incetinirea activitatilor economice in zona euro are deja un impact semnificativ asupra exporturilor Romaniei in aceasta regiune, iar situatia s-ar putea inrautati in urmatoarele luni, chiar daca livrarile in alte zone se mentin ridicate.

Criza din Grecia are un efect negativ in special in relatiile bancare transfrontaliere, iar continuarea sprijinului FMI ofera o protectie importanta Romaniei, a precizat banca.

sursa: Fin.ro

Motorina a ajuns mai scumpa decat benzina... Boc: "Este posibil sa reintram in recesiune in 2012"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x