Antena Căutare

Romania a reusit sa imprumute 1,3 mld. euro cu o dobanda de 4,8%

Ministerul de Finante a obtinut astazi, la emisiunea de obligatiuni de stat pe trei ani, un imprumut de 1,3 miliarde de euro. Potrivit unor surse, dobanda aplicata imprumutului este de 4,8%.

Ministerul Finantelor Publice s-a imprumutat cu 1,3 miliarde de euro de pe piata locala. Imprumutul a fost realizat prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la trei ani, peste valoarea programata de un miliard de euro, la un randament mediu de 4,8%.

Institutia trebuie sa inapoieze, luni, un imprumut in valoareade 1,42 miliarde euro, contractat in noiembrie 2010, prin vanzarea de titluri de stat in valuta cu scadenta la un an, la un randament mediu de 4,25% pe an.

Guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a sugerat joi dimineata ca imprumutul sa fie amanat pentru saptamana viitoare, intrucat ministerul are sumele necesare rambursarii.

"Cred ca ministerul va alege sa plateasca la scadenta imprumutul vechi, pentru ca are bani, si apoi, la cateva zile, sa iasa pe piata in conditii normale pentru a atrage bani", a declarat joi seful BNR.

Mugur Isarescu a sugerat ca Ministerul Finantelor va putea obtine un pret mai bun daca va organiza licitatia dupa ce rambureseaza datoria scadenta si nu va exista presiune din partea pietei pentru ca institutia nu ar avea banii necesari.

Seful statului, Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, la TVR, ca daca Finantele vor reusi sa acceseze acest credit de circa un miliard de euro cu dobanzi sub 5%, inseamna ca Romania a redevenit credibila.


Pensiile din sistemul public vor fi inghetate la nivelul actual in 2011... Prima sectiune a portalului e-Romania, lansata in decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x