Antena Căutare

Romania va percepe taxele rutiere pentru trecerea podului Calafat-Vidin. Bulgaria va incasa taxele feroviare

Toate taxele rutiere pentru traversarea podului Calafat-Vidin vor fi percepute de catre Romania, pentru Bulgaria ramanand doar taxele feroviare, afirma ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski, intr-un interviu publicat de cotidianul sofiot 24 Ceasa.

Moskovski precizeaza ca asa prevede memorandumul semnat de cele doua tari inaintea inceperii lucrarilor de constructie. Ministrul crede ca, cel mai probabil, partea bulgara a acceptat aceasta conditie nefavorabila in schimbul acordului dat de Romania pentru a fi construit un pod intre Calafat si Vidin, intrucat Bucurestiul nu prea isi dorea acest lucru.

Daca totul merge bine, in urmatoarele zile vom putea sa traversam podul pe jos, mai afirma Ivailo Moskovski in acelasi interviu. Oficialul adauga ca este foarte fericit de finalizarea constructiei pentru ca, in urma cu cativa ani, nici el nu credea ca proiectul va fi terminat.

Saptamana trecuta, ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski a declarat ca ultimul segment al constructiei podului Calafat-Vidin va fi instalat in cateva zile. Intrebat daca ar fi posibil ca, la data de 1 ianuarie 2013, comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, sa traverseze fluviul pe acest pod, asa cum isi dorise in aceasta vara, Moskovski a declarat ca, cel mai probabil, acest lucru va fi posibil chiar in urmatoarele cateva zile.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Anul viitor vor incepe lucrarile la canalul Siret-Baragan, proiect in valoare de 2,6 miliarde de euro... Limitarea achizitiilor de terenuri agricole de catre straini, o falsa problema...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x