Antena Căutare

Românii din străinătate nu mai au bani de trimis în ţară! În 2019, au adus peste 7 miliarde de dolari

Românii care lucrează în străinătate au trimis anul trecut acasă o sumă record de bani. În schimb, deloc surprinzător, estimările pentru 2020 nu sunt la fel de bune. Banca Mondială se aşteaptă la o scădere semnificativă a sumelor trimise acasă anul acesta.

Cele mai mai transferuri de bani de anul trecut au fost către Ucraina, Rusia şi România. Românii care au luat drumul străinătăţii au trimis în ţară peste 7 miliarde de dolari. Practic, sumele transferate anul trecut sunt unele record.

În 2020, românii nu mai au bani de trimis în țară

În schimb, anul acesta vom avea parte de cel mai mare declin din istorie, evident din cauza efectelor pandemiei, arată estimările. Europa și Asia Centrală ar urma să înregistreze o scădere de aproximativ 28% din acest punct de vedere iar la nivel global declinul ar urma să fie de 20%.

Citește și:

Schimbare pentru românii cu vârste de peste 65 de ani! Când vor putea ieși din case. Marcel Vela: „A venit căldura, așa că facem o modificare”

Punctele comune ale acestui declin sunt reducerea salariilor migranţilor, dar şi scăderea nivelului angajărilor de peste hotare.

Până în 2020, 3 milioane şi jumătate de români erau plecaţi în străinătate

Iar pentru România situaţia este cu atât mai gravă, cu cât diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă din lume, raportat la numărul de cetăţeni. Oficial, până anul acesta erau peste 3 milioane şi jumătate de români plecaţi în străinătate. Numărul lor a scăzut însă brusc luna trecută. În doar două săptămâni, din cel mai recent sondaj de piaţă reiese că s-ar fi întors în ţară 800 de mii de oameni.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici!

Preț record în plină pandemie! Cât costă un kilogram de căpşuni româneşti la început de sezon... Investiții profitabile în timpul pandemiei Covid 19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x