Antena Căutare

Romanii din strainatate ies din criza: 700 mil. euro trimisi acasa in iulie

Desi deficitul contului curent al balantei de plati s-a adancit in primele sapte luni cu 38,5% fata de perioada similara din 2009, comparativ cu finalul semes­tru­lui I dezechilibrul extern si-a temperat puternic avansul. Totodata, balanta trans­fe­rurilor curente si-a schimbat semnificativ dinamica in iulie, intrarile de fonduri euro­pene si remiterile fiind de 712 milioane de euro, de aproape doua ori mai mult decat in aceeasi luna din 2009.

Deficitul contului curent al balantei de plati s-a plasat in primele sapte luni la 3,79 miliarde de euro, in crestere cu 38,5% fata de perioada similara a anu­lui trecut. Com­pa­rativ cu datele anun­tate de Banca Na­tionala la finalul semestrului I, deze­chili­brul extern si-a temperat pu­ternic avansul, in conditiile in care cresterea de la sfarsitul lunii iunie a fost de 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Dinamica transferurilor s-a schimbat

Potrivit datelor publicate de BNR, pe ansamblul primelor sapte luni majo­ra­rea deficitului a fost cauzata in special de reducerea balantei transferurilor cu­rente, care masoara intrarile de fonduri euro­pe­ne si banii trimisi de muncitorii romani de peste hotare. Soldul balantei trans­fe­ru­rilor curente a scazut de la 2,27 mld. euro, in ianuarie-iulie anul trecut, la 1,544 mld. euro in perioada similara din 2010.

Tot articolul, in Financiarul

Proiectul “Piata Obor”, 100% ilegal... Compania Petrom majoreaza preturile la combustibili...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x