Antena Căutare

Te muți în casă nouă? Iată cu cât s-au scumpit apartamentele, în cele mai populate cartiere din București!

Cu cât s-au scumpit apartamentele de vânzare în cele mai populate zone din București

Prețurile locuințelor continuă să crească în capitală. HomeZZ.ro a realizat un grafic conform căruia observăm cum prețurile/mp al apartamentelor de vânzare din București au urcat comparativ cu 2017. Dacă avem în plan să ne cumpărăm un apartament (de 2 camere spre exemplu), ne putem orienta în funcție de prețurile din cele mai populate cartiere din București.

Elanul românilor pentru achiziționarea unei locuințe este tot mai crescut, la momentul actual cererea fiind mai mare decât oferta, în pofida faptului că leul s-a devalorizat iar dobânzile bancare s-au majorat.

Cererea crescută este dovedită de datele oficiale ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară din care rezultă că până în momentul actual s-au făcut peste 193.000 de tranzacții imobiliare, cu 12% mai multe față de anul trecut.

Cu toate că prețurile imobiliarelor sunt mai mari față de anii trecuți, ofertele sunt variate, astfel că în București găsim apartamente de vânzare pentru toate bugetele.

Dacă înainte erau căutate apartamentele vechi din motivul că aveau un preț mult mai accesibil, acum lucrurile s-au schimbat. Apartamentele noi sunt noua tendință pentru că au prețuri asemănătoare cu cele vechi, iar românii le consideră o investiție sigură și de durată.

Conform studiului realizat de HomeZZ.ro, cele mai multe anunțuri cu apartamente de vânzare în București sunt pentru apartamentele cu 2 camere (9.400 anunțuri), urmate de cele cu 3 camere (6.600 anunțuri). Garsonierele sunt pe locul al treilea cu 2.900 de anunțuri, iar apartamentele cu 4 camere se situează pe ultima poziție cu un număr de 1.700 de anunțuri.

Pentru persoanele care caută o locuință în zonele de top ale Bucureștiului, trebuie să știe ca prețurile sunt pe măsură. În cartiere ca Aviatorilor sau Kiseleff, metrul pătrat este evaluat undeva la 2.700 euro (cu o creștere de cca 300 de euro față de anul trecut).

În Băneasa prețurile sunt mai accesibile, cu scumpiri de până în 100 de euro față de 2017, astfel că valoarea medie pe metrul pătrat la momentul de față este de 1.400 de euro.

În zonele centrale, ca Victoriei sau Romană prețurile s-au scumpit, așadar vom avea nevoie de aproximativ 1.600 euro pentru metrul pătrat în achizițonarea unui apartament cu două camere, deși ar trebui să ținem cont că majoritatea imobilelor fac parte din categoria vechi și foarte vechi.

Cartierele Drumul Taberei, Militari și Berceni se află în continuă dezvoltare și vin cu oferte accesibile tuturor. Prețurile nu au suferit majorări semnificative față de anul anterior, prin urmare cu 1.000-1.100 euro ne putem achiziționa locuința mult dorită.

Te-ai gândit bine în ce zonă ți-ai dori să locuiești în capitală? HomeZZ.ro, cea mai mare platformă de anunțuri imobiliare te ajută să te inspiri cu peste 25.000 de anunțuri cu apartamente de vânzare în București!

De acum, mai aproape de mare! Românii îşi pot cumpăra apartamente pe litoralul românesc, pe care să le folosească o săpt... Curs valutar 25 iunie. Dolarul a crescut foarte mult! La cât a ajuns...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x