Antena Căutare

Schimbare șoc a vârstei de pensionare! Va exista un singur tip de pensii.Toți românii trebuie să știe asta!

Schimbare radicală în sistemul de pensii! Totul se va modifica din 2021, potrivit unui proiect adoptat recent de Guvern. Este vorba despre tipurile de pensie anticipată.

Veste șoc pentru toți cetățenii! Schimbare radicală în sistemul de pensii! Va exista un singur tip de pensii.Toți românii trebuie să știe asta:

Totul se va modifica din 2021, potrivit unui proiect adoptat recent de Guvern. Este vorba despre tipurile de pensie anticipată.

În prezent, românii beneficiază de pensia anticipată sau de pensia anticipată parţială.

Din 2021, vom avea doar pensia anticipată. Totul s-a decis, după ce senatorii au adoptat, luni, proiectul privind sistemul public de pensii. Acesta se va aplica din septembrie 2021.

Persoanele apte pentru pensie vor putea beneficia cu maxim cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, spune Capital.

Conform proiectului, au dreptul la această pensie cei care au atins stagiul de cotizare de 35 de ani.

„Cuantumul pensiei anticipate se stabileşte prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare (...) şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare (...)”, scrie în iniţiativa legislativă.

În momentul În care se va face trecerea la pensia normală, se va scoate diminuarea de cuantum şi se vor adăuga perioadele de cotizare din timpul în care respectiva persoană a beneficiat de pensie anticipată, conform Capital.

Ce se schimbă?

În prezent, românii pot beneficia de pensie anticipată doar în cazul în care au depăşit cu opt ani stagiul complet de cotizare. De pensia anticipată aprţială beneficiază cei care au atins pragul complet de cotizare.

Concret, cele doua legi vor fi combinate, astfel încât, persoanele vor primi pensie anticipată în cazul în care au atins stagiul complet de cotizare, dar şi dacă l-au depăşit cu opt ani. Pentru a fi aplicat, proiectul trebuie să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor.

Când trece România la euro! Mugur Isărescu a făcut anunţul aşteptat de toţi românii... Legea Pensiilor. Se schimbă criteriile de selecție pentru anumite categorii de pensionari. Mii de oameni vor fi afectați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x