Antena Căutare

Standard&Poor's a retrogradat ratingul Nokia, in categoria "junk"

Agentia Standard&Poor's a retrogradat ratingul Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume cu o treapta, in categoria "junk", nerecomandata investitiilor. S&P a luat aceasta decizie din cauza inrautatirii perspectivelor veniturilor si profitabilitatii grupului, informeaza Mediafax

Ratingul pentru datoriile pe termen lung a fost revizuit de la nivelul "BBB-" la "BB+", iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "A-3" la "B". Perspectiva calificativelor este negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.


Masura reflecta reducerea estimarilor S&P privind veniturile diviziei de telefoane si servicii a Nokia, in 2012, precum si a celor referitoare la profitabilitate si fluxul de capital .

S&P anticipeaza ca vanzarile telefoanelor cu sistem Lumia vor creste in timp, dar insuficient pentru a compensa declinul rapid al veniturilor aduse de aparatele dotate cu Symbian.

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat la randul sau in aceasta saptamana Nokia la "BB+", ca urmare a declinului cotei de piata, si a anuntat ca perspectiva ramane negativa.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o pierdere importanta pentru primul trimestru, a renuntat la directorul de vanzari si a promis noi reduceri de costuri.

MRU: Chevron a acceptat desecretizarea contractelor din Romania: Vezi documentele!... Efectul caderii Cabinetului Ungureanu: FMI si-a suspendat misiunea in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x