Antena Căutare

Studiu: Numarul cumparatorilor online s-a dublat in UE in ultimii cinci ani. Mai putin in Romania si Bulgaria

40% din consumatorii europeni au cumparat bunuri sau servicii online in 2010, potrivit studiului "Comportamentul consumatorului intr-un mediu digital", prezentat saptamana aceasta la Comisia pentru Piata interna din cadrul Parlamentului European.

Astfel, au apelat la achizitii online in perioada mentionata, de doua ori mai multi oameni, comparativ cu 2005. Studiul arata, insa, ca exista discrepante mari intre diversele piete europene.

Astfel, in 11 state membre, mai putin de 25% dintre indivizi au achizitionat bunuri si servicii online , in timp ce peste 50% au facut astfel de achizitii in alte opt state membre. Studiul citeaza date Eurostat, potrivit carora Romania si Bulgaria se afla pe ultimele locuri din punct de vedere al procentului de consumatori care apeleaza la cumparaturi online - sub 10%. La polul opus se afla Danemarca, Marea Britanie, Olanda si Suedia, unde peste 60% din consumatori au cumparat bunuri si produse online.

Cercetarea mai arata ca achizitiile online sunt mai raspandite pe masura ce accesul la internet este mai raspandit. Astfel, cea mai mare rata de acces la internet, anul trecut, a fost identificata in tarile de Jos - 91% din gospodarii, pe cand in Romania a fost de doar 33%.

Studiul mai arata ca majoritatea consumatorilor tind sa cumpere de la furnizori online de pe piata locala. Anul trecut, doar 23% din consumatorii europeni au cumparat de la furnizori din alt stat membru UE.

Citeste si Financiarul

Foto:mamamia.com

Statul ii ia lui Roibu scaunul de presedinte al Oltchimui, dar ii sustine strategia de conducere... Datoria publica a Romaniei a urcat cu aproape 14 miliarde lei in iunie si se apropie de 40% din PIB...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x