Antena Căutare

Sute de milioane de euro pentru clientela CFR

Compania investeste doar in achizitia si in modernizarea vagoanelor, in timp ce 3.954 de poduri stau sa se prabuseasca, iar peste 5.500 de linii au nevoie de reparatii capitale.

In ultimii patru ani, CFR Calatori a incheiat cu cateva firme romanesti acorduri-cadru in valoare de sute de milioane de euro. Toate aceste investitii nu au tinut cont de starea jalnica si de degradare continua in care se afla infrastructura feroviara sau de faptul ca societatea feroviara inregistreaza anual pierderi foarte mari.

Indiferent de apartenenta politica a persoanei aflate la conducerea CFR Calatori, contractele pentru reparatii, modernizari sau achizitii de vagoane sau rame electrice au fost incheiate pe banda rulanta, fiind castigate de firmele de casa ale mai-marilor de la companie.

Astfel, numai in ultimii patru ani, CFR Calatori a platit peste 1,8 miliarde de lei (peste 400 de milioane de euro) pentru servicii de reparatii, modernizari de vagoane, precum si pentru achizitia de vagoane sau rame electrice noi. Cu toate acestea, valoarea contractelor incheiate de CFR Calatori cu cele cateva firme abonate la banii statului este cu mult mai mare, suma mentionata mai sus reprezentand doar platile facute de compania feroviara pentru contractele subsecvente in baza acordurilor-cadru incheiate.

"In ultimii patru ani, CFR Calatori a incheiat cu Remar Pascani un numar de 11 contracte in valoare de 347.914.000 de lei pentru activitati de modernizare vagoane si 23 de contracte, in valoare de 19.360.000 de lei, pentru reparatii vagoane. In aceeasi perioada, Remarul 16 Februarie Cluj a castigat 19 contracte, in valoare de 218.844.000 de lei, pentru modernizare de rame electrice si LDH si trei contracte, cu o valoare de 2.839 de lei, pentru reparatii vagoane. De asemenea, CFR Calatori a incheiat cu Astra Vagoane Calatori Arad un numar de 18 contracte in valoare de 675.735.000 de lei pentru constructia de vagoane noi, 22 de contracte cu o valoare de 30.587.000 de lei pentru reparatii vagoane si patru contracte in valoare de 14.160.000 de lei pentru reparatii automotoare Desiro", potrivit CFR Calatori.

Tot articolul, in Jurnalul National

Inmatricularile de masini noi au crescut pentru prima data in acest an!... Deficitul commercial: crestere de 1,9% in primele opt luni, la 6,09 miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x