Antena Căutare

Taxa virtuala: romanii, obligati sa-si creeze contra cost o semnatura digitala

Romania intra in era digitala odata cu obligatia inregistrarii semnaturii electronice pentru fiecare dintre romani. Este vorba despre un program initiat prin celebrul portal de 500 de milioane de euro, eRomania. Amprenta electronica nu se va obtine insa gratuit, ci contra cost.

Obligatorie de la anul, semnatura electronica va fi necesara de exemplu la inscrierea copilului la scoala sau la inmatricularea masinii. Amprenta electronica nu se va obtine gratuit, ci contra cost.

Fiecare cetatean isi inregistreaza pe internet datele din buletin, creandu-si asadar o semnatura electronica. Totul se va face contracost. Va fi o suma simbolica, insa, ne asigura guvernantii.

"Eu cred ca un cost realist nu poate depasi 5 euro. Poate fi 3 euro, poate fi 7, dar in niciun caz 50 de euro. N-am cum sa oblig un taran, de pilda, sa dea banii astia pe o semnatura electronica", a declarat ministrul Comuncatiilor, Gabriel Sandu.

Ce vor face romanii care n-au folosit in viata lor un calculator? Oficialii spun ca in fiecare oficiu postal vor fi specialisti care le vor da o mana de ajutor. Un ajutor care, ulterior, va fosi tot autoritatilor, pentru a identifica fiecare tranzactie facuta: cu ora, data si suma.

"Inscrierea copilului la scoala, inmatricularea masinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori - totul, absolut se va face cu semnatura electronica", a declarat Gabriel Sandu.
Guvernul plateste pentru acest program nu mai putin de 500 de milioane de euro. Teoretic, programul ar urma sa intre in vigoare dupa 30 septembrie. Intai, in cazul firmelor, apoi, pentru toti romanii.

Pe aceeasi tema:
In ciuda crizei: eRomania, un portal de 500 de milioane de euro

Rabla 2010 incepe sa-si faca efectul: Inmatricularile de masini noi, +51% in martie... Cluj Napoca: Inghesuiala la sediul REMAT pentru voucherele de masini noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x