Obligatorie de la anul, semnatura electronica va fi necesara de exemplu la inscrierea copilului la scoala sau la inmatricularea masinii. Amprenta electronica nu se va obtine gratuit, ci contra cost.
Fiecare cetatean isi inregistreaza pe internet datele din buletin, creandu-si asadar o semnatura electronica. Totul se va face contracost. Va fi o suma simbolica, insa, ne asigura guvernantii.
"Eu cred ca un cost realist nu poate depasi 5 euro. Poate fi 3 euro, poate fi 7, dar in niciun caz 50 de euro. N-am cum sa oblig un taran, de pilda, sa dea banii astia pe o semnatura electronica", a declarat ministrul Comuncatiilor, Gabriel Sandu.
Ce vor face romanii care n-au folosit in viata lor un calculator? Oficialii spun ca in fiecare oficiu postal vor fi specialisti care le vor da o mana de ajutor. Un ajutor care, ulterior, va fosi tot autoritatilor, pentru a identifica fiecare tranzactie facuta: cu ora, data si suma.
"Inscrierea copilului la scoala, inmatricularea masinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori - totul, absolut se va face cu semnatura electronica", a declarat Gabriel Sandu.
Guvernul plateste pentru acest program nu mai putin de 500 de milioane de euro. Teoretic, programul ar urma sa intre in vigoare dupa 30 septembrie. Intai, in cazul firmelor, apoi, pentru toti romanii.
Pe aceeasi tema:
In ciuda crizei: eRomania, un portal de 500 de milioane de euro