Antena Căutare

Timbru penal pe Posta Romana

O ancheta jurnalistica le da de treaba procurorilor care trebuie sa arate cum s-au furat 500.000 de euro.

O ancheta a Curtii de Conturi a Romaniei declansata ulterior aparitiei in Jurnalul National a textului "S-au furat 500.000 de euro de la Fabrica de Timbre" a confirmat cele dezvaluite de ancheta noastra. Raportul CCR a fost inaintat Parchetului General, o ancheta penala urmand sa stabileasca vinovatiile celor implicati.

In plina campanie electorala, Fabrica de Timbre din cadrul Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) a achizitionat cantitati uriase de hartie, dar mare parte din aceste materii prime nu au ajuns niciodata in depozitul societatii publice. Operatiunea miroase de la distanta a supapa pentru scurgerea de bani pentru campania electorala a Partidului Democrat Liberal (PDL).

Faptele relatate de Jurnalul Nationat si confirmate la virgula de Curtea de Conturi sunt urmatoarele. Prin procedura "cererii de oferta", Posta Romana a achizitionat o cantitate excedentara de hartie in octombrie 2010. Cele doua societati care au semnat contractele sunt Nemar Building SRL si Business Class SRL. Curtea de Conturi a constatat ca s-a constituit o comisie in vederea achizitiei inainte de a fi intocmit un referat de aprovizionare.

Procedura a fost organizata fara respectarea prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006, actul normativ care reglementeaza achizitiile publice, si, in plus, contractele s-au dovedit a fi suspicios de favorabile vanzatorilor si nu CNPR.

Astfel, Posta se angaja sa faca plata fix la o zi dupa emiterea facturii, o practica care poate fi caracterizata doar ca o favoare a conducerii Companiei pentru cele doua societati private. In plus, cele doua societati nu aveau in obiectul de activitate actiuni de comert.

Ciudat, cele doua firme s-au dus la Administratia Financiara pentru a obtine certificatele fiscale necesare participarii la procedura de achizitie impreuna, dupa cum o demonstreaza documentele depuse si inseriate succesiv, iar garantiile bancare de participare sunt eliberate de aceeasi institutie financiara si fix de aceeasi agentie de langa Piata Trapezului, din Sectorul 3. Preturile pe care le-au prezentat cele doua firme cand au intocmait ofertele erau de asemenea identice.

Toate aceste detalii sunt semnificative in conditiile in care Jurnalul National a relatat ca toata afacerea ar fi fost orchestrata de o singura persoana, Marian Constantinof, un om de afaceri cunoscut mai ales pentru afacerile din Piata Trapezului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Udrea a declarat dividende de 2.500.000 lei la o societate cu un profit de 25 de ori mai mic... Promisiuni neonorate: Finalizarea A2, prelungita cu un an. Finantarea pentru Bechtel, imaginara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x