Antena Căutare

Traian Basescu: "Greul nu a trecut si riscul ca economia sa intre din nou in derapaj este mare"

Greul nu a trecut si riscul ca economia sa intre din nou in derapaj este mare. Semnalul vine chiar de la presedintele Traian Basescu, iar declaratia a fost facuta sambata dimineata la intalnirea pe care seful statului a avut-o cu delegatia FMI. Presedintele a mai mentionat ca previziunile incurajatoare aparute in presa legate de economie nu este reprezinta realitatea.


"Eu am convingerea si uitandu-ma si pe rezultatele economice pe care le avem la nivel de minister, incepand cu 1 ianuarie cresterea economica va fi resimtita, chiar daca ea nu va fi in procente foarte mari, spuneam de acum doua luni ca undeva la 1-1,5 la suta va fi aceasta crestere. Va pot spune ca avem niste rezultate extraordinare la export, nu vreau sa va dau cifrele acum, intrucat nu am datele, dar pot sa va spun ca exportul pana in luna a noua a fost mai mare decat in 2008, o crestere foarte semnificativa", a declarat ministrul Economiei.


Reprezentantii FMI se feresc sa faca aprecieri legate de o posibila revenire economica.

„Am avut cateva discutii intense si dure aici si cred ca suntem in postura de a ajunge la o intelegere si a trage concluziile vizitei noastre aici. Asa cum stiti, au fost provocari aici in Romania in ultimele cateva luni, dar pasii au fost facuti pentru a merge inainte. Suntem in a sasea etapa a colaborarii noastre, avem o cooperare foarte buna cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante si in aceasta vizita multi ministri s-au implicat in discutii", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Misiunea FMI se afla in Romania de aproape doua saptamani. In tot acest timp, oficialii Fondului au evaluat acordul in derulare si au inceput discutiile pentru incheierea unei noi intelegeri.

Jeffrey Franks: Romania va inregistra o crestere economica pozitiva in 2011... Traian Basescu: "Povestea din presa ca economia si-a revenit nu este reala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x