Antena Căutare

Ultima sansa pentru imprumuturile bancare in baza normelor actuale

Romanii care vor credite de nevoi personale pentru o perioada mai lunga de cinci ani trebuie sa se grabeasca! Incepand de la 1 februarie, bancile vor acorda imprumuturi doar in baza noilor norme.

Creditele se vor acorda mult mai greu, sumele imprumutate vor fi mult mai mici, iar conditiile tot mai drastice.

Cei care vor sa contracteze un credit ipotecar si au venituri in lei vor trebui sa achite un avans de minimum 25 la suta din valoarea locuintei cumparate, in cazul imprumuturilor in euro. La creditele in dolari, franci elvetieni sau yeni, avansul ajunge chiar la 40%, potrivit noului regulament al BNR. Pe de alta parte, clientii bancilor care au venituri in valuta vor plati un avans minim de numai 20 la suta din valoarea locuintei.

In ceea ce priveste imprumuturile de consum, perioada de creditare poate fi de maximum 5 ani, fata de 10 sau chiar 15 ani, cat era pana acum. De castigat vor avea institutiile financiare nebancare, dar vor lua avant si cardurile de credit sau descoperitul de cont. Practic, aceste forme de finantare vor lua locul clasicului imprumut de nevoi personale in euro, pana acum preferatul clientilor datorita dobanzilor mai avantajoase.

De exemplu, in acest moment, dobanda anuala efectiv a pentru creditele de consum in lei acordate de banci se situeaza in jurul nivelului de 17%-18%, in timp ce mai multe institutii financiare nebancare au dus costurile totale chiar sub 15%. In conditii normale, dobanzile medii merg spre 20%.



foto: Intact Images

Jeffrey Franks: "Cresterea economica a Romaniei este lenta. Nu toti banii s-au intors acolo unde era nevoie"... Leul se apreciaza la inceputul saptamanii. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x