Antena Căutare

Veniturile PFA si ale celor platiti prin DDA scad cu 14%

Dupa bugetari, a venit din randul privatilor, care au mai trecut prin taieri salariale de la inceputul crizei! De luna aceasta, veniturile persoanelor fizice autorizate sau ale celor platite pe drepturi de autor vor scadea cu cel putin 14%.


Iata explicatiile: Socoteala ministrului Finantelor nu se potriveste cu cea a reprezentantilor ministerului Muncii. Acestia din urma sustin ca veniturile obtinute din activitati independente repetitive tin cont de un plafon lunar si nu anual in calculul contributiilor sociale. Adica, in cazul unui plafon anual de 9.000 de lei, la un venit brut de 5.000 de lei pe luna, un angajat platit pe drepturi de autor vira statului 120 de lei contributii sociale si 780 de lei impozit pe profit. Ramane cu 4.100 de lei in mana. La un plafon lunar, situatia se schimba. Dintr-un venit brut de 5.000 de lei lunar, acelasi salariat plateste statului 825 de lei contributii sociale plus 668 de lei impozitul pe venit. Adica ramane doar cu 3.500 de lei in mana. O diferenta de 600 de lei.

Normele de aplicare nu au fost inca publicate. Insa surse din Ministerul Muncii au declarat pentru Antena3 ca doar pentru activitatile cu caracter nerepetitiv se aplica un plafon anual. Desi, ministrul Sebastian Vladescu spunea altceva.

Acum problema se pune, ce inseamna activitate repetitiva.

Potrivit reprezentantilor ministerului Muncii, normele de aplicare ale ordonantei care modifica codul fiscal vor fi facute publice saptamana viitoare, dupa ce vor fi discutate in sedinta de Guvern. Motiv pentru care, angajatii platiti pe PFA sau DDA risca sa nu-si primeasca lefurile in iulie.

Reduceri doar pe hartie pe piata imobiliara... Targ imobiliar in Capitala: Pretul mediu al apartamentelor este de 70.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x