Căutare Live

Verdictul germanilor: Turismul din Romania e cu 7-8 ani in urma celui bulgaresc

Directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, Romania si Bulgaria, sustine ca tara noastra este cu 7-8 ani in urma vecinilor nostri de la sud de Dunare din punct de vedere al dezvoltarii turistice si nu atrage investitori straini, Bulgaria facand progrese semnificative in urma procesului de privatizare.

"Bulgaria a facut progrese semnificative in urma procesului de privatizare, dar Romania din pacate nu reuseste sa atraga investitori straini. Ma refer aici si la lanturile hoteliere internationale, care lipsesc in Romania. In ceea ce priveste dezvoltarea turistica, Romania este cu 7-8 ani in urma Bulgariei", a declarat Detlev Hohne pentru financiarul.com.

Reprezentantul TUI e de parere ca, desi Romania indeplineste toate conditiile naturale necesare, promovarea insuficienta impiedica tara noastra sa devina o destinatie turistica de succes. "In Romania se gaseste tot ceea ce ar putea sa-l intereseze pe un turist din alta tara. Pentru germani, in special, sunt atractive orasele din Transilvania - Sibiu, Brasov - care arata absolut minunat. Dar Sibiul a fost in 2007 Capitala Culturala Europeana, iar Romania nu s-a folosit indeajuns, din pacate, nici macar de un astfel de eveniment pentru a-si promova oferta turistica. Ne-am fi dorit mai multa activitate in 2007 din acest punct de vedere", a adaugat Hohne.

Potrivit directorului TUI, Romania mai are o problema majora: perioada sezonului estival este scurta, insuficienta pentru a atrage investitorii straini, interesati sa isi deruleze afacerile intr-un interval de cel putin sase luni.

Doar un roman din 5 are incredere in banci... Piata auto 2010: Previziuni sumbre...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri