Antena Căutare

175 de avioane Boeing, retinute la sol dupa fisurarea carlingilor unor aparate

Autoritatile americane au ordonat verificarea celor mai vechi avioane de tip Boeing 737, masura care vizeaza 175 de aparate in lume, dintre care 80 in SUA. Masura a fost luata dupa ce un aparat a aterizat in regim de urgenta din cauza unei depresurizari in timpul zborului.


Dintre cele 80 de avioane americane vizate, 79 apartin companiei Southwest Airlines, informeaza AFP. Inspectiile demarate au permis depistarea unor fisuri in cabinele a trei avioane ale companiei, care a trebuit sa-si suspende luni alte 70 de zboruri, dupa cele 300 anulate duminica.

Southwest a indicat ca avionul care a aterizat din cauza unei gauri depistate in carlinga trecuse prin toate inspectiile necesare ale FAA, inclusiv o inspectie generala in martie 2010 si un control de rutina martea trecuta.

Aparatele care vor fi supuse acestor inspectii sunt avioanele Boeing 737 cu seriile -300, -400 si -500, care au efectuat peste 30.000 de zboruri.

sursa:Jurnalul

foto:aerospaceweb.org

ElBaradei: Egiptul va replica militar daca Israelul va ataca Gaza... Americanii isi retrag avioanele de lupta din Libia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x