Antena Căutare

A fost descoperit mormantul lui Caligula!

Politia italiana a arestat de curand un braconier de vestigii arheologice, care incerca sa incarce o statuie antica intr-un camion. Cercetarile au aratat ca, fara sa stie, braconierul a descoperit mormantul pierdut al imparatului Gaius Iulius Caesar Augustus Germanicus, cunoscut sub numele de Caligula.

Inalt de 2,5 m si sculptat in marmura fina greceasca, acest vestigiu antic valoreaza aproximativ un milion de euro. Autoritatile locale au stabilit ca hotul a descoperit aceasta statuie in sudul Romei, intr-un sit arheologic aflat pe malul lacului Nemi.

Cercetarile au aratat ca, fara sa stie, braconierul a descoperit mormantul pierdut al imparatului Gaius Iulius Caesar Augustus Germanicus. Cunoscut in istorie sub numele de Caligula, acesta a condus Imperiul Roman intre anii 31-41 d.Chr. si a ramas celebru prin faptul ca si-a ridicat calul preferat la rangul de senator.

Istoria consemneaza ca intreaga domnie a lui Caligula a fost un lant nesfarsit de crime oribile, fapt care i-a atras ura supusilor sai care l-au considerat nebun. A sfarsit in urma unui complot de curte, asasinat chiar de oamenii sai de incredere din Garda Pretoriana.

La scurt timp dupa moartea sa, toate edificiile construite de imparatul psihopat au fost daramate sI, pentru a nu i se profana cadavrul, a fost inmormantat intr-un loc ascuns. Conform izvoarelor istorice, Caligula isi avea resedinta in apropierea lacului Nemi, unde construise un templu si un palat plutitor.

Urmele acestor edificii antice au fost descoperite in timpul lui Mussolini, dar apoi au fost distruse in timpul razboiului.

Sursa: Jurnalul National

Foto: romanemperors.com

PE incurajeaza adoptiile pentru a asigura dreptul copilului la o familie... VIDEO! Proteste violente in Chile, dupa cresterea pretului la gaze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x