Antena Căutare

Scandal fără precedent, cum nu s-a mai văzut în ultima sută de ani! Totul s-a întâmplat astăzi, când a intrat în vigoare legea care a revoltat o mulțime de națiuni

Scandal fără precedent. Cea mai puternică naţiune a intrat într-un război comercial cum nu s-a mai văzut cu ţările Uniunii Europene, după ce au impus taxe suplimentare. 

Scandal fără precedent. Cea mai puternică naţiune a intrat într-un război comercial cum nu s-a mai văzut cu ţările Uniunii Europene, după ce au impus taxe suplimentare.

Este vorba despre Statele Unite ale Americii, care au impus taxe suplimentare pe importurile de oţel şi aluminiu. Noile impozite se aplică începând de astăzi, iar riposta n-a întârziat, întrucât se anunţă represalii comerciale la fel de severe.

Analiştii economici se tem de un război comercial de o amploare nemaiîntâlnită în ultimii aproape 100 de ani. Totul a pornit de la taxele de 25 la sută pe importul de oţel şi de 10 la sută pe cel de aluminiu, decise de Donald Trump în martie. De astăzi, noile tarife trebuie plătite şi de producătorii din Uniunea Europeană, Canada şi Mexic.

Reacţii au venit imediat de la Bruxelles, dar şi de la cei doi vecini ai Statelor Unite: Canada şi Mexicul. Cu toţii intenţionează să taxeze, la rândul lor, importurile din SUA. Şi, în primul rând, produsele care provin din statele unde Trump a primit cele mai multe voturi.

Indignaţi sunt şi producătorii auto din Germania, după ce s-a aflat că Trump ar fi spus că nu doreşte să mai vadă maşini de lux germane pe şoselele americane. De suferit vor avea şi iubitorii de bere de peste Ocean. Noile taxe se vor reflecta în preţul aluminiului şi, deci, al berii la cutie.

PANICĂ în Germania, după ce animale sălbatice au evadat dintr-o grădină zoologică. Ce prădători se află în libertate... Vestul Europei este sub ape. Ploile însoțite de grindină au provocat și alunecări de teren în Franța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x