Antena Căutare

Agenţia antidoping chineză şi-a suspendat controalele din cauza coronavirusului

Agenţia antidoping chineză (Chinada) şi-a suspendat controalele din cauza coronavirusului, cu şase luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează AFP.

Chinada a luat această decizie "pentru moment" din precauţie pentru protejarea sănătăţii.

Agenţia îşi va relua controlalele treptat, pe măsură ce situaţia se va ameliora.

Agenţia Internaţională de Control (ITA) a precizat că are în China şi alţi parteneri şi evaluează dacă vor putea fi efectuate controale în viitorul apropiat cu prestatari privaţi.

"Cu toate acestea, abordarea situaţiei trebuie să fie prudentă pentru a nu-i pune în pericol nici pe sportivi, nici pe ofiţerii de control antidoping şi, deşi este recunoscută importanţa activităţilor antidoping, priorităţile sunt de menţinere a sănătăţii publice pentru toţi", a precizat ITA, organizaţie cu sediul la Lausanne, care se ocupă de controale antidoping pentru numeroase federaţii şi competiţii internaţionale.

Coronavirusul a avut un impact major asupra sportului chinez în ultima perioadă, mai multe competiţii fiind anulate şi naţionala feminină de fotbal fiind nevoită să rămână în carantină la Brisbane, în Australia, unde se deplasare pentru un turneu de calificare la JO.

Federaţia Chineză de Fotbal a anunţat că meciurile de fotbal la toate eşaloanele au fost amânate din cauza coronavirusului care afectează ţara. Amânarea vizează şi prima ligă, care ar fi trebuit să înceapă la 22 februarie.

Sursa : news.ro

Macron la Varşovia şi Cracovia pentru a relansa relaţiile cu Polonia, după doi ani de ”răceală”... Alertă maximă în China! Au pus măști statuilor pentru a transmite un mesaj populației...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x