Antena Căutare

Americanii fac "gard" in spatiu pentru a feri Pamantul de gunoaie!

Fortele Aeriene Americane intentioneaza sa construiasca un „gard” in jurul Pamantului pentru a tine deseurile la departare. Costurile programului militar se ridica la 3,5 miliarde de dolari

Americanii fac "gard" in spatiu pentru a feri Pamantul de gunoaie!
| ay.wikipedia.org


„Gardul spatial” reprezinta de fapt o serie de semnale radar transmise de Fortele Aeriene ce tin la deparatere deseurile produse tot de om ce graviteaza in jurul Pamantului, relateaza antena 3. Tintele semnalelor radar sunt peste 20.000 de ramasite ale satelitilor sau ale navelor spatiale (numite „gunoi spatial"). Piesele ce trebuie urmarite au dimensiuni cuprinse intre cea a unei mingii de fotbal pana la cea a unui autobuz intreg.

Indiferent de marimea lor, „gunoaiele spatiale” reprezinta un pericol pentru misiunile spatiale (pentru Statia Spatiala Internationala si pentru satelitii ce orbiteaza Pamantul si ce ajuta la transmiterea semnalului tv, la functionarea GPS-ului).

Statia Spatiala Internationala a fost de mai multe ori in pericol din cauza „gunoaielor spatiale”. Construirea „gardului” ar putea sa inceapa in 2013 urmand a fi pus in functiune in 2017, arata CNN.

Ancheta: "Modestul" premier chinez are o avere colosala!... Presedintele Bulgariei invinovateste Romania pentru esecul aderarii la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x