Antena Căutare

Ancheta: "Modestul" premier chinez are o avere colosala!

Modestia este cea mai buna haina de imbracat atunci cand vrei sa ascunzi o avere uriasa. Sau cel putin asta este metoda premierului chinez Wen Jiabao, care se mandreste cu originile sale simple, dar care detine o avere uriasa. Potrivit unei anchete realizate de New York Times, este vorba despre 2,7 miliarde de dolari.  

Premierul chinez Wen Jiabao are o poveste de-a dreptul fascinanta. O anchetă a New york Times arata ca mama lui Wen era o simpla invatatoare din nordul Chinei, iar tatal lui a crescut porci in timpul campaniilor maoiste de munca fortata la tara.

Mama premierului, Yang Zhiyun, in varsta de 90 de ani, "nu numai ca a iesit din saracie, ci a devenit, in mod incontestabil, bogata", mai scrie cotidianul american, ce aminteste de o investitie facuta in urma cu cinci ani in numele lui Yang intr-o companie de servicii financiare, in valoare de 120 de milioane de dolari.

"In numeroase cazuri, numele rudelor (lui Wen Jiabao) se ascund in spatele mai multor paravanuri si vectori de investitii care implica prieteni, colegi de munca si asociati", explica publicatia.

Astfel, fratele mai mic al premierului chinez detine o companie de tratare a deseurilor, ce a beneficiat de peste 30 de milioane de dolari din contracte atribuite de stat, potrivit cotidianului american. Familia sefului Guvernului detine interese diverse in banci, bijuterii, statiuni turistice, companii de telecomunicatii si proiecte de infrastructura, recurgand uneori la entitati offshore, se mai precizeaza.

Sotia premierului a facut avere din pietre pretioase

Sotia lui Wen, Zhang Beili este supranumita "regina diamantelor" de New York Times. Ea a facut avere din pietrele pretioase, un sector reglementat strict de stat. Ascensiunea lui Zhang a cunoscut o accelerare dupa ce sotul ei a atins culmile cele mai inalte ale puterii.

Singurul fiu al prim-ministrului, Wen Yunsong, a cunoscut un succes fulminant revanzand compania de tehnologie a familiei unui magnat din Hong Kong, apoi infiintand o companie de investitii devenita una dintre cele mai importante din China.

Ancheta jurnalistilor americani mai arata ca cea mai mare parte a populatiei chineze este convinsa ca nomenclatura comunista a regimului beneficiaza de o viata plina de privilegii, intr-un climat de impunitate.

Un politist canibal din New York planuia sa gateasca femei si sa le manance!... Americanii fac "gard" in spatiu pentru a feri Pamantul de gunoaie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x