Antena Căutare

Ancheta pentru spalare de bani la Atena: Presedintele Parlamentului elen s-a autosuspendat din functie

Presedintele Parlamentului de la Atena, Evangelos Meimarakis a anuntat ca se suspenda temporar din functie in asteptarea rezultatelor unei anchete demarate impotriva sa si a mai multor oameni politici in legatura cu acuzatii de spalare de bani, informeaza AFP.

Evangelos Meimarakis, fost ministru al Apararii si fost secretar al partidului conservator Noua Democratie, a fost citat, alaturi de alti oameni politici, intr-un raport publicat de cotidianul Real News, care ii acuza ca au facut achizitii imobiliare in scopul de a spala mai multe miliarde de euro in perioada 2005-2008.

Presedintele Parlamentului si alti doi fosti ministri ai partidului conservator mentionati in raport au negat insa, orice implicare.

Ministrul grec de Finante, Yannis Stournaras a declarat, saptamana trecuta, ca brigada anticoruptie a ministerului sau ancheteaza 32 de cazuri de declaratii de avere si companii detinute de oameni politici, oficiali municipali si alti functionari publici. Iar premierul Antonis Samarras, care conduce partidul Noua Democratie, a cerut ca elementele stranse de brigada anticoruptie sa fie transmise Curtii Supreme de Justitie pentru o ancheta suplimentara.

Foto: Intactimages / EPA

Franta va interzice folosirea cuvintelor "mama" si "tata" in documentele oficiale... Barack Obama si Mitt Romney se intrec in sustinatori celebri. Vedetele s-au impartit in democrati si republicani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x