Antena Căutare

Angela Merkel, desemnata de revista Forbes cea mai puternica femeie a lumii

Pentru a patra oara in ultimii cinci ani, cancelarul german Angela Merkel a fost desemnata cea mai puternica femeie a lumii, conform topului intocmit de revista Forbes. Anul trecut, Merkel a fost devansata de Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, care in 2011 a picat pe locul opt.

Cancelarul Germaniei le devanseaza in 2011 pe Hillary Clinton, secretarul american de stat, si pe Dilma Rousseff, presedintele Braziliei. Cele mai puternice 100 de femei din lume, in viziunea Forbes, se ocupa de politica, afaceri, organizatii de caritate sau lucreaza in mass-media.

Aceste 100 de femei au varsta cuprinsa intre 25 si 85 de ani, controleaza averi totale de 30.000 de miliarde de dolari, iar aproape un sfert, mai exact 22, sunt celibatare.

La 25 de ani, excentrica Lady Gaga este cea mai tanara dintre femeile incluse in top, in care ocupa locul 11, cea mai buna pozitie dintre personalitatile din showbiz care au intrat pe lista, alaturi de Beyonce (18) si Angelina Jolie (29).

Conform Reuters, Forbes a alcatuit acest top pe baza a trei criterii: averea personala, componenta traditionala, sociala si media si punctele de putere de baza.

29 dintre cele mai puternice 100 de femei ale lumii sunt directoare de companii iar opt dintre ele sunt sefi de stat ori protagoniste ale scenei politice mondiale. 26 de femei apar in premiera in top 100, cel mai spectaculos "new-entry" fiind Michelle Bachmann (locul 22), candidata la investitura republicana pentru alegerile prezidentialele din 2012.

Printre personalitatile marcante din industria mass-media intrate in top se afla Oprah Winfrey (locul 14), Arianna Huffington, fondatoarea Huffington Post (31), jurnalista Christiane Amanpour (44) si britanica Helen Boaden, directoarea grupului BBC News (51). Daca Lady Gaga este mezina topului, decanul de varsta in top 100 este, la 85 de ani, Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii (locul 49).

Citeste si Jurnalul!

Catastrofa aviatica evitata in ultimul moment la Shanghai... Inca un cutremur pe Coasta de Est a SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x