Antena Căutare

Aproximativ 4.000 de persoane au fugit din nordul Californiei. Incendiul de vegetație le-ar fi fost fatal

Aproximativ 4.000 de persoane au fost nevoite să fugă din calea unui uriaş incendiu de vegetaţie care s-a extins în weekend în nordul Californiei şi a distrus aproximativ 12 case şi magazine, au anunţat autorităţile californiene, relatează AFP.

Peste 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi duminică seara să lupte împotriva "Clayton Fire", care a ars deja 1.200 de hectare de vegetaţie, la aproximativ 160 de kilometri nord de San Francisco. Doar 5% din acest incendiu era considerat controlat, potrivit CalFire, care gestionează lupta împotriva incendiilor în acest stat.

"Temperaturile ridicate care se prelungesc în tot statul şi seceta istorică ce afectează întregul stat au creat un mediu ideal pentru incendii în toată California", a subliniat într-un comunicat California Office of Emergency, agenţia care gestionează situaţii de urgenţă.

"Terenul este ierbos, înţesat cu stejari şi tufişuri, ceea ce face condiţile de luptă împotriva incendiului foarte dificile", adaugă agenţia.

Incendiul continua să se îndrepte "agresiv" către nord, iar locuitorii sunt obligaţi să evacueze zona, a anunţat CalFire. Această regiune a fost deja dur afectată de "Valley Fire" în 2015, un incendiu uriaş soldat cu patru morţi, care a distrus aproximativ 1.300 de locuinţe şi a devastat aproximativ 31.000 de hectare de vegetaţie.

UPDATE: Numărul victimelor a crescut la șapte morți / Atac violent în Turcia! Doi polițiști și un copil și-au pierdut vi... Inundațiile fac prăpăd în Moscova! Peste 200 de persoane, evacuate din mașini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x