Antena Căutare

Atac sangeros in SUA! Sase credinciosi ai cultului Sikh au fost ucisi

Un nou atac sangeros a socat America. Sase credinciosi ai cultului Sikh, originar din India, au fost ucisi de un individ care a deschis focul chiar in templul lor din statul Wisconsin.

Agresorul a fost impuscat mortal de un politist. Anchetatorii trateaza incidentul ca pe un "act de terorism intern".

Atacul s-a produs in Oak Creek, la nord de Chicago, unde traiesc numerosi imigranti indieni de confesiune Sikh. Potrivit martorilor, un barbat alb, care avea in jur de 30 de ani, a deschis focul la portile templului, chiar inaintea unei ceremonii la care urmau sa ia parte zeci de credinciosi. El a continuat sa traga si in politistii chemati de urgenta la templu.

Doi oameni au fost ucisi in afara templului iar alti patru, chiar in cladire. Alte trei persoane au fost ranite, intre care presedintele templului si un politist, care se afla acum in stare critica. In cele din urma, criminalul a fost impuscat mortal de un alt politist.

Politia banuia ca agresorul ar avea si complici dar, dupa cercetarea cladirii, s-a stabilit ca el a actionat singur. Motivele sale sunt deocamdata necunoscute dar se crede ca a fost vorba de un atac rasist.

Barbatii de confesiune Sikh poarta barba si turban si sunt adesea confundati cu musulmanii. Se estimeaza ca in Statele Unite traiesc 500.000 de membri ai cultului.

FOTO: EPA / Intact Images

Atentat sangeros in Yemen: Cel putin 42 de morti... Furtunile si inundatiile fac ravagii in Asia: 32 de morti si cinci disparuti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x