Antena Căutare

Atac terorist! Cel puţin 14 persoane au fost rănite în urma unei EXPLOZII la metroul din Santiago de Chile

Luni, la ora prânzului, într-o staţie de metrou din Santiago de Chile, s-a produs o explozie puternică, provocând rănirea a cel puţin 14 persoane.

Atac terorist! Cel puţin 14 persoane au fost rănite în urma unei EXPLOZII la metroul din Santiago de Chile Galerie
Explozie puternică la metroul din Santiago de Chile

Luni, la ora prânzului, într-o staţie de metrou din Santiago de Chile, s-a produs o explozie puternică, provocând rănirea a cel puţin 14 persoane.

"Acesta este un act care fără îndoială are toate caracteristicile specifice unei acţiuni teroriste", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alvaro Elizalde.

Explozia s-a produs într-o zonă comercială, la staţia Escuela Militar, pe linia cea mai frecventată din capitala chiliană, la prânz. Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba despre un dispozitiv de tip artizanal, fabricat cu ajutorul unui extinctor şi unui dispozitiv cu ceas, plasat într-o pubelă.

"Zgomotul exploziei a fost îngrozitor, am simţit cum mi se înmoaie picioarele. O doamnă a fost lovită în cap de o bucată din plafonul de ciment", a declarat un martor neidentificat pentru postul de ştiri Noticias 24 Horas, conform mediafax.ro.

Nicio grupare nu a revendicat atacul, iar Guvernul a anunţat că va fi aplicată legea privind lupta împotriva terorismului. "Guvernul nu se va opri până când vinovaţii nu vor fi arestaţi şi condamnaţi", pentru că au "încercat să omoare chilieni nevinovaţi", a declarat ministrul de Interne Rodrigo Peñailillo.

Preşedinta statului Chile, Michelle Bachelet, a declarat că această tragedie este "oribilă, însă Chile este şi va continua să fie o ţară sigură".

Imagini ȘOCANTE! Un fotbalist celebru își bate cu bestialitate soția!... George W. Bush și Bill Clinton, sfaturi despre statutul de bunic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x