Antena Căutare

Atentatele de la Moscova puteau fi dejucate?

La cateva zile de la sangerosul atentat din Moscova, presa a facut publica o informatie naucitoare. Se pare ca autoritatile ruse ar fi fost avertizate cu privire la exploziile de la metrou.

O femeie a anuntat prin intermediul unui apel telefonic ca a auzit o discutie intr-un loc aglomerat, intre doua femei, potrivit careia in ziua urmatoare ar fi urmat sa aiba loc mai multe atacuri cu bomba. Presa rusa este, de asemenea, o alta tinta a criticilor care spun ca prima explozie a fost anuntata cu intarziere si ca rusii nu au fost informati cu privire la ce se intampla.

Avertisment ignorat
Potrivit Newsru.ru, se pare ca autoritatile ar fi putut preveni atacurile de la metroul din Moscova, iar vietile celor 39 de victime ar fi putut fi salvate. Cu numai o zi inainte de atac, o femeie a sunat la politia din Moscova pentru a relata o discutie intre doua femei pe care a auzit-o, din intamplare, la metrou.

Femeia a povestit ca a auzit discutia unor ceceni despre exploziile ce vor avea loc, precizand chiar si numele statiei de metrou Konkovo. Femeia, al carui nume nu a fost facut public, a sunat autoritatile duminica, in jurul orei 17.36, ora Moscovei.

Se pare ca fortele de ordine au controlat statia de metrou respectiva, dar nu au gasit nimic suspect.

Femeile-kamikaze, identificate
Politia le-a identificat in imaginile inregistrate de camerele de supraveghere pe cele doua autoare ale atentatelor de la metroul din Moscova si a afirmat ca acestea au fost insotite de alte femei. Presa rusa a publicat imagini ale celor doua femei kamikaze, dupa atentat, precum si ale unui barbat care le-ar fi insotit pe teroriste in calatoria din Caucaz la Moscova.

Se pare ca dupa cele doua deflagratii, teroristii pregateau si alte atentate. O centura cu explozibil intacta a fost gasita in statia de metrou Park Kulturi din Moscova, iar la 180 de kilometri de Moscova, autoritatile ruse au descoperit un alt dispozitiv amplasat intre sine, in timpul unei inspectii la o cale ferata.

Ipoteza gruparii teroriste cecene
Serviciile de securitate ruse suspecteaza ca femeile care s-au aruncat in aer la metroul din Moscova faceau parte dintr-un grup de 30 de teroristi-kamikaze, antrenati de un lider al rebelilor ceceni.

Directorul serviciului secret FSB nu a exclus nici implicarea serviciilor speciale ale Georgiei in atentatul, ipoteza dezmintita, insa, imediat, de autoritatile georgiene. Ministrul de Externe Serghei Lavrov spune ca si gruparile teroriste asociate cu al-Qaeda, adapostite la granita dintre Pakistan si Afganistan, ar putea fi implicate.

Televiziunile ruse, criticate de presa straina
Televiziunile ruse au fost criticate pe motiv ca au transmis cu intarziere informatii referitoare la prima explozie de la metroul din Moscova. Posturile locale au transmis imagini de la statiile de metrou la mai bine de trei ore de la producerea tragediei. Agentiile de stiri si posturile de radio au inceput sa transmita informatii despre masacru la mai putin de 20 de minute de la producerea acestuia, informeaza National Post.

Superman, vandut pentru 1,5 milioane de dolari... Verdict: Silviu Ionescu, vinovat de accidentul din Singapore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x