Antena Căutare

Schimbare MAJORĂ în industriile TV și de film! Prădătorii sexuali nu vor mai putea folosi acest truc!

Audiţiile, interviurile şi alte întâlniri care obișnuiau să aibă loc în camere de hotel sau în reşedinţe private în cadrul industriilor TV și de film vor fi interzise, potrivit unui acord pe care l-au făcut Sindicatul actorilor americani (SAG) şi televiziuni majore.

Audiţiile, interviurile şi alte întâlniri care obișnuiau să aibă loc în camere de hotel sau în reşedinţe private în cadrul industriilor TV și de film vor fi interzise, potrivit unui acord pe care l-au făcut Sindicatul actorilor americani (SAG), cea mai mare uniune a actorilor, şi patru televiziuni majore din Statele Unite ale Americii. Măsura are ca scop eliminarea posibilității ca prădătorii sexuali să exploateze persoane sub masca unei înâlniri profesionale.

SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de actori, şi conducerea televiziunilor ABC, CBS, NBC şi Fox au semnat un contract pe trei ani care presupune inclusiv creşteri de salarii, potrivit unui comunicat al Sindicatului. Contractul ar urma să fie aprobat de liderii sindicali luna viitoare, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Posturile şi uniunea actorilor au convenit asupra unui limbaj similar celui din codul de conduită Guideline no. 1, apărut în aprilie, care pune capăt audiţiilor, interviurilor şi altor întâlniri asemănătoare în camere private de hotel sau în reşedinţe private.

Preşedinta SAG-AFTRA Gabrielle Carteris a afirmat atunci că scopul principal este de a elimina potenţialul „prădătorilor de a exploata artişti interpreţi sub masca unei întâlniri profesionale".

Aşa-zisele castinguri au fost îndelung folosite de bărbaţi în căutare de favoruri sexuale din partea actriţelor în schimbul obţinerii de roluri.

Decizia a venit ca urmare a scandalului Harvey Weinstein, cel mai răsunător de la Hollywood, care s-a extins, implicând şi alţi bărbaţi puternici din industrie. Numeroase femei l-au acuzat pe producător de comportament sexual nepotrivit. Weinstein neagă acuzaţiile.

Controlul lui Weinstein a condus la acuzaţii grave împotriva sa luna trecută. Pe 5 iunie, Weinstein a pledat nevinovat la tribunalul din Manhattan, el fiind acuzat de viol şi agresiune sexuală pe baza învinuirilor din 2004 şi 2013.

Imaginile care au făcut înconjurul lumii! De ce au pedalat goi sute de bicicliști pe străzile dintr-un oraş din Mexic... PANICĂ pe aeroportul din Frankfurt. Un incendiu a fost declanșat la un avion care urma să ajungă în SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x