Majoritatea ţărilor europene consideră că au depăşit punctul maxim al epidemiei şi pot iniţia revenirea la normalitate. În Noua Zeelandă nu se mai înregistrează niciun caz activ de infectare cu noul coronavirus.
Însă, în sudul Asiei, cele două Americi şi chiar în Africa, numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească.
„Nu a venit momentul, în nicio ţară, să se ridice piciorul de pe pedală!”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al Organizației Mondiale a Sănătății.
Avertismentele coincid cu publicarea unui studiu care confirmă efectul benefic al măsurilor de carantină şi izolare. Peste trei milioane de vieţi omeneşti au fost salvate datorită restricţiilor impuse în ţările europene, afirmă cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra.
Însă, aceleaşi restricţii au avut efecte economice grave. Statele Unite ale Americii au intrat în recesiune încă din februarie. La New York, guvernatorul statului a călătorit cu metroul pentru a le arăta cetăţenilor că pot reveni în siguranţă la muncă.
În Europa, o ţară unde situaţia este încă alarmantă este Republica Moldova. Săptămâna trecută s-au înregistrat un număr record de noi cazuri, aproape 1500.
Chinezii au mințit! Când a început, de fapt, pandemia de coronavirus! Câteva imagini din satelit i-au dat de gol! „Datel... Cauţiunea minimă în vederea eliberării condiţionate a lui Derek Chauvin, poliţistul alb acuzat de asfixierea lui George ...