Antena Căutare

Bacteria ucigasa din Europa se extinde: Vezi situatia din Romania!

O bacterie ucigasa provoaca panica in Europa, afectand atat producatorii agricoli, cat si turismul din mai multe state. Este vorba de o forma agresiva de colita hemoragica (EHEC), descoperita initial in Germania. Specialistii in microbiologie din Hamburg spun ca imbolnavirile au fost provocate de consumarea castravetilor importati din Spania, dar ca bacteria se poate transmite si prin alte alimente, cum ar fi rosiile si salata verde.

Pana acum peste 300 de persoane s-au imbolnavit de EHEC, sase dintre acestea decedand. Posibila cauza pare sa fie castravetii din Malaga si Almeria, Spania, desi producatorii de aici neaga acest lucru. Ei spun ca mare parte din legume proveneau din Olanda si ca Spania nu are nici o vina in acest caz. De altfel cazuri de infectii cu bacteria E. coli au fost raportate in Marea Britanie, Suedia, Danemarca si Olanda.

Autoritatile romane spun ca tara noastra nu este in pericol, pentru ca Romania nu a importat castraveti din Spania, ci doar din Olanda si Bulgaria.

Aceasta boala afecteaza sistemul digestiv, provocand hemoragii interne si, netratata la timp, duce la decesul pacientului.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Afganistan: 7 militari NATO si-au pierdut viata intr-un atentat cu bomba... Drama unui roman in Italia: Condamnat pe nedrept la carcera si arest la domiciliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x