Antena Căutare

Banca Mondiala: Romania are servicii de transport sub standardele europene

Romania nu are nicio strategie in domeniul transporturilor, plateste foarte scump intretinerea drumurilor si are "servicii de transport sub standardele europene". Sunt informatiile care apar intr-un raport al Bancii Mondiale. Aceeasi care considera ca toate aceste probleme sunt consecintele unor reforme incepute si neterminate.



La acest capitol, recomandarile ar fi ca Ministerul Transporturilor sa nu administreze singur toate companiile pe care le are in subordine, sa angajeze manageri strict in functie de competente si sa renunte la o parte din proiecte pentru a economisi banii.

Nici Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi nu a scapat de criticile Bancii Mondiale. In raportul prezentat de Gandul se arata ca intretinerea de rutina a drumurilor costa 14.000 de euro pentru un kilometru. In alte state europene sumele variaza intre 3.000 si 9.000 de euro.

Condamnabila este, in opinia Bancii Mondiale, si garantarea contractelor cu incasarile din roviniete. Expertii recomanda cresterea taxelor de drumuri publici pentru a avea fonduri mai mari de intretinere.

In acelasi raport, sunt analizate si activitatile de la CFR Marfa si CFR Calatori. Banca Mondiala recomanda reduceri de personal, investitii mai mari in mentenanta cailor ferate si eliminarea unor trenuri personale.

Foto: Intactimages

Jaroslaw, fratele geaman al lui Lech Kaczynski: "Omul din sicriu nu seamana cu fratele meu"... WikiLeaks: Bogdan Olteanu, catalogat drept antiamerican de ambasada SUA la Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x