Antena Căutare

Barack Obama a acordat Medalia Libertatii lui George Bush si Angelei Merkel

Presedintele american, Barack Obama, a acordat, marti, cea mai inalta distinctie civila americana, Medalia Libertatii, fostului George H. W. Bush si cancelarului german Angela Merkel, titreaza AFP.



Merkel nu se afla la Washington pentru a primi medalia, acordata in cadrul unei ceremonii organizate o data pe an la Casa Alba, dar Obama a spus ca ea va efectua in curand o vizita oficiala si ca ii va inmana medalia atunci.

Barack Obama a salutat calitatile diplomatice ale lui George H. W. Bush, tatal predecesorului sau la Casa Alba, subliniind ca el a facut posibil ceea ce multi credeau imposibil: incheierea Razboiului Rece fara sa fie tras un foc de arma.

"Umilinta si politetea sa reflecta ce e mai bun in spiritul american. Aceia dintre voi care il cunosc stiu ca este un gentleman care a inspirat cetateni pentru a deveni balize luminoase in serviciul altora", a adaugat Obama.

In acelasi timp, in ceea ce o priveste pe Angela Merkel, ea "visa la libertate" in timpul copilariei si adolescentei sale in Germania de Est.

"Cand Zidul a sfarsit prin a se prabusi, iar Germania a fost reunificata, ea insasi a spart bariere fiind prima persoana provenita din Germania de Est si prima femeie care devine cancelar", a subliniat presedintele american.

"In opinia Americii, cancelarul Merkel si tara pe care o conduce fac parte din cei mai apropiati aliati ai nostri. Pentru mine, ea este un partener de incredere pe scena mondiala si o prietena", a adaugat liderul SUA.

Sursa: antena3.ro

VIDEO! NASA: Alerta de furtuna geo-magnetica!... Ciocniri violente si arestari in Turcia, la 12 ani de la arestarea liderului rebel Abdullah Ocealan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x