Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Barbat arestat in Venezuela pentru ca a incitat, pe Twitter, la uciderea lui Hugo Chavez

Un angajat din domeniul public a fost arestat, joi, in Venezuela pentru ca "a trimis mesaje ce incitau la uciderea" presedintelui Hugo Chavez pe site-ul de microbloguri Twitter, a anuntat directorul politiei stiintifice nationale, Wilmer Flores, citat de agentia AVN

Jesus Majano, inginer in cadrul corporatiei de electricitate Corpoelec, ar fi postat pe aceasta retea sociala "fotografii cu seful statului ranit la fata" si a indicat modalitati diferite de "a-l ucide pe seful statului", a declarat Flores.

Fortele de ordine au confiscat telefonul Blackberry al inginerului si un hard-disk.

Hugo Chavez, victima unei tentative de lovitura de stat in aprilie 2002, a denuntat in repetate randuri existenta unor planuri pentru asasinarea sa. Anul trecut, el si-a anulat chiar o deplasare in El Salvador, afirmand ca detine "informatii" cu privire la pregatirea unui atentat impotriva lui in aceasta tara noteaza Mediafax.

In iunie, Ministerul Public a deschis o ancheta cu privire la apelurile lansate pe site-ul de Internet Noticiero Digital, considerate de Chavez "incitari la o lovitura de stat" impotriva guvernului sau.

In iulie, doua persoane au fost arestate pentru ca au incercat sa "destabilizeze" sistemul bancar venezuelan prin difuzarea unor "zvonuri" pe Twitter.

Presedintele Chavez, deja omniprezent in presa scrisa, la radio si televiziune pentru a se adresa direct poporului venezuelan, si-a deschis un cont pe Twitter (@chavezcandanga) la sfarsitul lui aprilie, pentru a contracara influenta opozitiei pe retelele sociale. Acesta are in prezent peste 800.000 de abonati.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: pauliddon.net

Recomandari