Antena Căutare

Barrack Obama, la un pas de a introduce reforma mult asteptata in sistemul de sanatate

Dupa mai bine de un an de discutii intense, negocieri, sedinte prelungite, speechuri in diferite orase si pregatiri legislative, presedintele SUA, Barrack Obama, va cere astazi Congresului sa promulge cat mai repede Legea privind Reformarea Sistemului Medical, in valoare de 2,5 trilioane de dolari.

Principala propunere a reformei se refera la introducerea unei asigurari generaliste pentru orice cetatean american, care lipseste in prezent din sistemul de sanatate, aflat 100% sub control privat.

Legea este inspirata si de mai multe propuneri ale republicanilor, desi tot din randul acestora provin cele mai multe impotriviri, care au in prim-plan costurile extraordinare ale noii reforme, estimate la suma de 2,5 trilioane de dolari, adica 2500 de miliarde de dolari.

Deasemenea, legea va obliga instituirea MedicAid, un program destinat persoanelor sarace care nu au nici un fel de venituri.

Popularitatea presedintelui SUA este in scadere in ultimul timp, iar democratii spera ca odata cu votarea noii legi succesul lui Obama sa se apropie de cotele pe care acesta le-a avut la instalarea sa in functie, in ianuarie 2009.

Peste 100 de persoane confirmate decedate in alunecari de teren in Uganda... 795 de oameni au murit in urma cutremurului si al valului seismic din Chile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x