Antena Căutare

Belgia: Record mondial la criza politica! 250 de zile, fara guvern legitim

Belgia a doborat recordul mondial la... criza politica! Astazi s-au implinit 250 de zile de la alegeri, iar tara nu are inca un guvern legitim.

Sute de studenti au condamnat incapatanarea politicienilor prin manifestatii cat mai hazlii cu putinta. Unii s-au dezbracat in plina strada, iar altii au proclamat... revolutia cartofilor prajiti - mancarea traditionala a Belgiei.

Cu 250 de zile scurse de la alegeri, fara ca partidele sa fi putut forma un guvern, Belgia a batut recordul istoric al crizei politice, detinut pana acum de irakieni.

Chiar daca, spre deosebire de Irak, in Belgia nu a avut loc nici un razboi, politicienii flamanzi si cei valoni se dovedesc si mai putin dispusi la compromis decat irakienii. Studentii din ambele comunitati s-au straduit, insa, sa arate ca sunt mult mai deschisi decat oamenii politici.

Dezbinarea nu se face in numele nostru iar noi vrem un guvern acum! Trebuie sa va faceti treaba acum, politicienilor.

Dupa modelul "revolutiei iasomiei" din Tunisia, tinerii si-au botezat actiunea "Revolutia cartofilor prajiti".

Ei au reamintit ca, oricare ar fi limba pe care o vorbesc, toti belgienii apreciaza cartofii prajiti, ca de altfel si berea. Altii au ales sa protesteze fara haine si le-au cerut politicienilor sa faca acelasi lucru, pentru a dovedi ca nu au nimic de ascuns.

Studentii au calificat actiunea lor drept un succes. Ramane de vazut daca politicienii vor fi si ei impresionati. Deocamdata, flamanzii si valonii raman, fiecare, pe pozitiile lor iar presa vorbeste tot mai serios de o posibila divizare a tarii.

Egiptenii celebreaza caderea regimului Mubarak... Iaht cu patru americani la bord, deturnat de pirati in Oceanul Indian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x