Antena Căutare

Biden revine spectaculos împotriva lui Sanders după ”Super Tuesday”

Joe Biden a realizat o spectaculoasă revenire în forţă în cursa în vederea obţinerii învestiturii democrate. pentru a-l înfrunta pe Donald Trump, chiar dacă rivalul său Bernie Sanders a rezistat, ceea ce anunţă o luptă îndelungată şi dură, relatează AFP.

Consolidat de o impresionantă serie de victorii în cadrul "Super Tuesday", fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama are de-acum vântul în pupa în alegerile primare, în care "Bernie" era superfavorit acum două săptămâni.

O ilustrare a acestui uimitor "comeback" este faptul că Biden i-a smuls lui Sanders - în urma unei egalităţi pline de suspans - statulTexas, care trimite un număr important de delagaţi.

Din Maine în California, câteva milioane de americani s-au prezentat la urne pentru a participa la desemnarea adversarului lui Donald Trump, care candidează la 3 noiembrie la al doilea mandat de patru ani.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, l-a devansat pe rivalul său Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani, în opt state - Virginia, North Carolina, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Arkansas, Minnesota şi Massachusetts - un mare shlem în statele din sudul ţării.

Însă senatorul din Vermont, care se revendică drept ”socialist”, a obţinut o victorie în California, un stat crucial în privinţa numărului de delegaţi.

Într-o alocuţiune la Essex Junction, în Vermont, Bernie Sanders şi-a subliniat, loial stilului său combativ, certitudinea de a ajunge la victoria finală.

”Vă spun cu o încredere absolută: vom câştiga alegerile primare democrate şi îl vom bate pe cel mai periculos preşedinte din istoria acestei ţări”, a lansat el în faţa unei mulţimi entuziaste, multiplicându-şi atacurile la adresa rivalului său, fără să-i spună vreodată numele.

Sursa : news.ro

Conservatorii germani sunt divizaţi în privinţa măsurilor de contracarare a impactului economic al coronavirusului... Sediul Le Monde din Paris evacuat în urma unei false alerte cu bombă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x