Antena Căutare

Bulgaria ar putea elimina Romania din proiectul South Stream

Bulgaria ar putea elimina Romania din proiectul gazoductului South Stream, care va transporta gaze din Rusia catre Europa. Potrivit presei ruse, decizia Sofiei de a ramane angajata in proiect ar putea aduce statului roman pierderi importante. Comentariile jurnalistilor rusi au venit dupa ce premierul bulgar a anuntat ca tara sa va semna pe 16 iulie un acord cu Moscova, prin care se angajeaza sa participe la proiectul energetic South Stream.


La vremea aceea, ministrul Adriean Videanu anunta ca Gazprom a invitat oficial Romania in proiectul gazoductului South Stream. De asemenea, compania rusa ar fi propus autoritatilor romane sa colaboreze cu Romgaz Medias in domeniul explorarii si dezvoltarii de zacaminte de gaze in afara tarii, inclusiv in Federatia Rusa.

La sfarsitul anului trecut, in urma unor neintelegeri cu Bulgaria, Gazpromul a discutat cu reprezentatii Romaniei posibilitatea participarii tarii noastre la proiectul gazoductului. Atunci, presa rusa a scris ca Gazprom incearca sa elimine Bulgaria din proiectul Gazoductului. Intre timp, tara vecina a anuntat ca se va angaja in constructia acestei conducte.

Conducta South Stream, cu o lungime de circa 900 de kilometri, va trece pe sub Marea Neagra si va transporta gaze rusesti catre Europa, ocolind Ucraina. Prin aceasta conducta ar urma sa fie transportat 35% din volumul total de gaze destinate Europei. South Stream urmeaza sa intre in exploatare la sfarsitul anului 2015.

In septembrie moldovenii afla daca au dreptul sa-si aleaga singuri presedintele... VIDEO! Hot in fundul gol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x