Antena Căutare

Cantaretul Youssou N'Dour va candida la alegerile prezidentiale din Senegal

Cantaretul senegalez Youssou N'Dour, in varsta de 52 de ani, a anuntat luni seara ca va candida la alegerile prezidentiale din luna februarie, intr-o declaratie preluata de postul de radio si cel de televiziune (RFM si TFM) care fac parte din grupul sau de presa, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"De foarte mult timp, numerosi senegalezi mi-au cerut, prin diverse mijloace, sa imi depun candidatura la alegerile prezidentiale din luna februarie. Am ascultat ce au avut de spus, am inteles ce au spus, iar acum raspund favorabil cererilor lor (...) Voi fi candidat", a declarat Youssou N'Dour, care este deja presedintele unei miscari cetatenesti - Fekke ma ci bollé - pe care a infiintat-o in 2010.

"Este datoria patriotica suprema (...) Eu sunt alternativa pentru Alternativa", a adaugat artistul senegalez, referindu-se la "Alternativa", partidul actualului presedinte al tarii Abdoulaye Wade, un liberal ajuns la putere in 2000, dupa 40 de ani de guvernare socialista.

Nascut intr-o familie modesta, in octombrie 1959, in cartierul Medina din Dakar, Youssou N'Dour este astazi unul dintre cei mai cunoscuti artisti senegalezi pe plan international.

El a infiintat la Dakar un studio de inregistrari si o societate de productie muzicala, o societate de micro-credit, o fundatie de caritate si a devenit patron al unui trust de presa. In afara posturilor RFM si TFM, grupul Futurs Medias include si un ziar.
Youssou N'dour a criticat in termeni duri politica de cheltuieli bugetare adoptata de presedintele Wade, intr-o tara in care angajarile cu forme legale reprezinta un fapt rar, iar venitul mediu pe locuitor este de 3 dolari/ zi.

Viitoarele alegeri prezidentiale din Senegal, ce vor avea loc in februarie 2012, au creat deja polemici constitutionale intense, referitoare la dreptul actualului presedinte Abdoulaye Wade, in varsta de 85 de ani, de a candida la un al treilea mandat, intr-o tara care se mandreste cu faptul ca alternarea la putere s-a produs intotdeauna in liniste si pace.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Foto: celebregion.com

Nicolas Sarkozy ii cere liderului sirian Bashar al-Assad sa renunte la putere: "Poporul trebuie sa isi decida singu... Rusia sustine ca Iranul nu detine rachete cu raza medie sau lunga de actiune, nici tehnologia necesara pentru a le fabri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x