Antena Căutare

Care a fost cerința lui Volodimir Zelenski pentru a demara procesul de negociere. Ce i-a promis președintele Belarusului

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a dezvăluit ca este deschis la negocieri în ceea ce privește pacea dintre Rusia și Ucraina. De asemenea, acesta a avut o cerință importantă pentru a ține negocierile la granița ucraineano-belorusă.

colaj-volodimir-zelenski-alexander-lukașenko Galerie
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a dezvăluit ca este deschis la negocieri în ceea ce privește pacea dintre Rusia și Ucraina. | Getty

Ucraina și Rusia se află în cea de-a cincea zi de război, iar dezastrul rămas în urma trupelor rușești este unul evident. Lupta dintre cele două state a făcut o mulțime de victime și a distrus o mare parte a Ucrainei.

Pentru a face pace cu Vladimir Putin, președintele Ucrainei a declarat că își dorește să negocieze pentru ca rușii să se retragă din țara lui. Delegațiile rusești și ucrainene s-au întâlnit la Gomel pentru a discuta despre pace.

Volodimir Zelenski a luat decizia de ca punctul de întâlnire să fie granița ucraineano-belorusă, după o convorbire cu Alexander Lukașenko, președintele Belaruslui. Liderul belarus i-a făcut o promisiune liderului ucrainean.

Care a fost lui Volodimir Zelenski pentru a demara procesul de negociere

Președintele Ucrainei a cerut ca toate rachetele și avioanele din Belarus să rămână la sol în timpul negocierilor. Volodimir Zelenski a publicat mesaj și pe rețelele sociale, unde a declarat că Alexander Lukașenko i-ar fi promis acest lucru.

Citește și: Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei

„Conversația cu Alexander Lukașenko a fost foarte subiectivă. Nu vreau să zboare rachete și avioane din Belarus în Ucraina. Nu vreau ca trupele din Belarus să meargă în Ucraina. Și m-a asigurat de asta.”, a scris liderul ucrainean.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În momentul de față, se poartă negocieri între delegațiilor rusești și ucrainene, iar atacurile asupra Ucrainei nu s-au oprit.

Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene

Delegațiile rusești și ucrainene au ajuns în punctul de întâlnire stabilit de către liderii statelor. Delagația rusească este condusă de Medinski alături de viceministrul Afacerilor Externe Andrei Rudenko, ambasadorul rus în Belarus, Boris Grizlov, şi şeful comitetului pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat, Leonid Slutski, conform click.ro.

Mikola Tochitski este cel care va reprezenta Ucraina la negocierile de la Gomel, alături de ministru adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, fostul ambasador ucrainean în cadrul Uniunii Europene.

Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită de urgență în UE

Volodimir Zelenski a cerut ajutorul UE în cadrul unui discurs televizat. Președintele Ucrainei vrea ca țara să fie primită de urgență în UE

„Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil.

Citește și: Cum ajută Elon Musk în criza din Ucraina în timpul războiului declanșat de Rusia. Magnatul și-a oferit imediat sprijinul

„Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”, a spus președintele Ucrainei, conform news.ro.

„Deja 4.500 de soldaţi ruşi au fost ucişi. De ce aţi venit toţi aici? Aruncaţi-vă armele şi plecaţi, nu aveţi încredere în comandanţii voştri, nu aveţi încredere în propagandiştii voştri, doar salvaţi-vă vieţile - plecaţi”, a mai adăugat el.

Volodimir Zelenski, nou mesaj important din miezul războiului. Președintele Ucrainei cere ca țara să fie primită de urge... Cum ajută Elon Musk în criza din Ucraina în timpul războiului declanșat de Rusia. Magnatul și-a oferit imediat sprijinul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x