Antena Căutare

Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei

Coreea de Sud va interzice exporturile de materiale strategice către Rusia şi se va alătura efortului internaţional de a exclude unele bănci ruseşti din sistemul global de plăţi SWIFT, conform unui comunicat publicat luni, de Ministerul de Externe al Coreei de Sud.

Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei
Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei | Hepta

În comunicat nu erau precizate care sunt materialele strategice esenţiale supuse interdicţiilor de export, dar era menţionat faptul că ministerul a transmis Statelor Unite decizia sa printr-un canal diplomatic.

Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei

Decizia privind interzicerea suplimentară a exporturilor de materiale care nu sunt considerate strategice, inclusiv semiconductorii şi electronicele, va fi luată „cât mai curând posibil”, potrivit comunicatului.

Citește și: Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene care vor participa la negocierile de pace din Belarus

Coreea de Sud va face eforturi pentru a realiza o eliberare suplimentară a gazelor din rezervele strategice pentru stabilizarea pieţei internaţionale de energie, înainte de a revizui alte măsuri, cum ar fi revânzarea gazului natural lichefiat către Europa, conform comunicatului ministerului.

Coreea de Sud îşi va spori sprijinul umanitar pentru Ucraina prin cooperarea cu comunitatea internaţională şi prin trimiterea de echipamente militare neletale, mai precizează comunicatul citat, potrivit news.ro.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia

Volodimir Zelenski a refuzat oferta primită de la Kremlinului în ceea ce privește negocierile dintre Ucraina și Rusia în Belarus, dar a declarat că este deschis unor negocieri în zone care nu reprezintă un pericol.

„Rezultatul unei conversații cu Alexander Lukașenko. Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat.”, a comunicat președintele Ucrainei pe contul de Facebook, după ce a purtat o discuție cu președintele Belarusului.

Citește și: Cum ajută Elon Musk în criza din Ucraina în timpul războiului declanșat de Rusia. Magnatul și-a oferit imediat sprijinul

În urma invaziei rusești din Ucraina și a situațiilor dificile în care sunt puși ucrainenii, Klaus Iohannis a luat decizia de a oferi a doua tranșă de ajutor țării care este implicată într-un război direct cu Rusia.

"România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina", a fost mesajul președintelui României.

Citește și: Grupul Anonymous, mesaj important pentru Vladimir Putin. Ce planuri au hackerii: „Vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii”

Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter că Guvernul din România va trimite Ucrainei o a doua tranşă de ajutoare. Aceștia vor primi combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro, conform purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Citește și: Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră. Câți bani va primi fiecare om care ia arma în mână și va apăra Ucraina. „Acesta va fi salariul lui”

Rezultate extrageri Loto 27 februarie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și N... Mărțișor 2022: Tradiții și obiceiuri pe 1 martie. Ce semnificație are mărțișorul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x