În comunicat nu erau precizate care sunt materialele strategice esenţiale supuse interdicţiilor de export, dar era menţionat faptul că ministerul a transmis Statelor Unite decizia sa printr-un canal diplomatic.
Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei
Decizia privind interzicerea suplimentară a exporturilor de materiale care nu sunt considerate strategice, inclusiv semiconductorii şi electronicele, va fi luată „cât mai curând posibil”, potrivit comunicatului.
Citește și: Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene care vor participa la negocierile de pace din Belarus
Coreea de Sud va face eforturi pentru a realiza o eliberare suplimentară a gazelor din rezervele strategice pentru stabilizarea pieţei internaţionale de energie, înainte de a revizui alte măsuri, cum ar fi revânzarea gazului natural lichefiat către Europa, conform comunicatului ministerului.
Coreea de Sud îşi va spori sprijinul umanitar pentru Ucraina prin cooperarea cu comunitatea internaţională şi prin trimiterea de echipamente militare neletale, mai precizează comunicatul citat, potrivit news.ro.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia
Volodimir Zelenski a refuzat oferta primită de la Kremlinului în ceea ce privește negocierile dintre Ucraina și Rusia în Belarus, dar a declarat că este deschis unor negocieri în zone care nu reprezintă un pericol.
„Rezultatul unei conversații cu Alexander Lukașenko. Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat.”, a comunicat președintele Ucrainei pe contul de Facebook, după ce a purtat o discuție cu președintele Belarusului.
În urma invaziei rusești din Ucraina și a situațiilor dificile în care sunt puși ucrainenii, Klaus Iohannis a luat decizia de a oferi a doua tranșă de ajutor țării care este implicată într-un război direct cu Rusia.
"România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina", a fost mesajul președintelui României.
Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter că Guvernul din România va trimite Ucrainei o a doua tranşă de ajutoare. Aceștia vor primi combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro, conform purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.