Căutare Live

Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite  

Prețul unei doze de vaccin COVID-19 a fost estimat de compania farmaceutică Moderna, ce a precizat că faza a treia a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie.

Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite

profimediaimages.ro

Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice, a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând”, a spus el.

Dintre companiile americane care lucrează intens la găsirea vaccinului, cel mai mediatizat este de departe Moderna, pentru că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr uriaş de voluntari.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după patru ani de cercetări.

Cât va costa o doză de vaccin COVID-19, făcut de Moderna

Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Potrivit CNN, citat de adevarul.ro, faza a III-a a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză – adică aproximativ 160 de lei.

Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%.

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți... Trei bebeluși nou-născuți au fost salvați din calea exploziei din Beirut! Asistenta a ieșit cu ei în brațe: „Lângă ea, o...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri