Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite  

Prețul unei doze de vaccin COVID-19 a fost estimat de compania farmaceutică Moderna, ce a precizat că faza a treia a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie.

Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite

profimediaimages.ro

Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice, a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând”, a spus el.

Dintre companiile americane care lucrează intens la găsirea vaccinului, cel mai mediatizat este de departe Moderna, pentru că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr uriaş de voluntari.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după patru ani de cercetări.

Cât va costa o doză de vaccin COVID-19, făcut de Moderna

Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Potrivit CNN, citat de adevarul.ro, faza a III-a a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză – adică aproximativ 160 de lei.

Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri