Antena Căutare

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți

Ministerul libanez al Sănătăţii a prezentat miercuri un bilanţ provizoriu de peste 113 morţi, zeci de persoane date dispărute şi peste 4.000 de răniţi, în urma exploziilor produse în Beirut, Liban. Numărul victimelor crește de la o oră la alta, anunță presa libaneză.

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți Galerie
Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut | Hepta

Update 5 august, ora 19.05. Cel puțin 113 de persoane au fost ucise şi alte mii au fost rănite în deflagraţii care au devastat mai multe cartiere ale capitalei libaneze marţi seara, după explozia unui depozit cu nitrat de amoniu.

Filmul exploziilor din Beirut

O primă explozie puternică, în zona portuară a Beirutului, a avut loc marţi seara, către ora locală 18.00 (şi ora României), urmată mai întâi de un incendiu şi de câteva detonări, iar apoi de o a doua explozie, mult mai puternică, care a provocat o enormă degajare de fum, sub formă de ciupercă şi a distrus portul şi clădiri din jur, notează AFP, citată de News.ro.

Citește și:

Momentul în care redacția BBC este lovită de suflul deflagrației, iar un reporter este trântit la pământ. Femeia țipă de durere (VIDEO)

Exploziile, al căror suflu a fost resimţit pe Insula Cipru, la peste 200 de kilometri distanţă, au fost înregistrate de senzorii Institutului american de geofizică USGS ca un cutremur de magnitudinea 3,3.

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut

Profimedia Images

*Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut; Foto: Profimedia

Exploziile din Beirut, provocate de mii de tone de nitrat de amoniu dintr-un depozit

Aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau depozitate într-un depozit, portul Beirut, care a explodat, a declarat premierul libanez Hassan Diab, care a denunţat ”un dezastru în toate sensurile cuvântului”.

Potrivit directorului Siguranţei Generale Abbas Ibrahim, încărcătura de nitrat de amoniu - un îngrăşământ chimic, dar şi o componentă a unor explozivi - era depozitată de ani de zile într-un depozit situat în apropierea unor cartiere foarte frecventate.

Citește și:

„Era plin de răniți, însângerați. Oamenii plângeau”. Mărturii și filmări cutremurătoare, după exploziile din Beirut – VIDEO

Deflagrația puternică a fost resimțită la sute de kilometri, în Cipru, oamenii crezând că este un cutremur.

Update, 5 august, 00:50. Potrivit unui nou bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii, cel puţin 73 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 3.700 au fost rănite în exploziile de la Beirut.

Beirut este un ''oraş sinistrat'', a anunţat Consiliul Suprem de Apărare din Liban, după exploziile devastatoare care au zguduit portul capitalei libaneze şi au provocat pagube de o amploare fără precedent în toate cartierele oraşului, relatează AFP.

Update, 4 august, 22:30. Ministrul Sănătății din Liban a anunțat că peste 2.700 de persoane au fost rănite, iar numărul morților depășește deja 50, însă ar putea să crească pe măsură ce echipajele de salvare intervin în zonele afectate.

Citește și: Guvernator: Beirut este un oraş devastat. Am pierdut legătura cu pompierii

Imagini dramatice după exploziile din Beirut: Cel puțin 50 de morți

În imaginile apărute pe internet se poate vedea că exploziile produse au lăsat în urmă haos, pagubele fiind uriașe.

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți

*Imagini surprinse imediat după exploziile din Beirut; Credit foto: Profimedia Images

Imagini dramatice surprinse în Beirut. Cel puțin 50 și sute de răniți, după ce două explozii au zguduit orașul

De asemenea, un producător CNN a descris scenele haotice de pe străzi și din spitale, unde o mulțime de oameni ajung cu sângerări și plini de bucăți de sticlă de la geamurile sparte de suflul deflagrațiilor. „Unii oameni au membrele rupte, alții sunt plini de cioburi. Am intrat (în spital – n.r.) și am văzut oameni întinși pe jos”, a povestit acesta.

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți

*Imagini surprinse imediat după exploziile din Beirut; Credit foto: Profimedia Images

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți

*Panică pe străzile din Beirut, după exploziile puternice; Credit foto: Profimedia Images

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autoritățile libaneze au anunțat că exploziile au fost provocate de un incendiu izbucnit la un depozit unde erau materiale explozive.

Ambasada României la Beirut, avariată de explozie

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse marți seara în zona portuară a orașului Beirut și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar intreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

Dezvăluiri revoltătoare în cazul exploziilor din Beirut. Vameșii au cerut ridicarea nitratului de amoniu de șase ori, da... Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite  ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x