Antena Căutare

Ce legătură are laptele matern cu Brexitul. Autoritățile și-au exprimat îngrijorarea

Brexitul a adus cu sine o mulțime de îngrijorări, însă nimeni nu s-ar fi gândit că până și laptele matern ar fi putut fi ”victimă” în problema complexă a ieșirii Marii Britanii din UE.

Brexitul a adus cu sine o mulțime de îngrijorări, însă nimeni nu s-ar fi gândit că până și laptele matern ar fi putut fi ”victimă” în problema complexă a ieșirii Marii Britanii din UE.

Organizația Atlantic Council avertizează asupra unei consecințe aproape necunoscută a Brexitului în relația cu Republica Irlanda. Autoritățile de sănătate din Republica Irlanda sunt îngrijorate de faptul că noile reglementări comerciale pe care le va aduce Brexitul vor afecta livrările transfrontaliere imediate, cum ar fi cele de lapte matern.

Asta pentru că, Republica Irlanda are frontieră terestră cu Irlanda de Nord, care se află în componența Marii Britanii, iar acolo este situat orășelul Enniskillen, locul în care este singura bancă de lapte matern ce aprovizionează unitățile neonatale din cele două Irlande.

„Aceasta este exact genul de problemă despre care am putea crede că poate fi rezolvată pe termen scurt prin aranjamente ad-hoc, până când Republica Irlanda își va construi propria bancă de lapte”, spune John M. Roberts, analist Atlantic Council.

Parlamentarii britanici vor vota, marți seara, adoptarea sau respingerea acordului privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, negociat de premierul Theresa May.

Polonia, în stare de şoc după asasinarea brutală a primarului din Gdansk! Zeci de manifestații împotriva violenței au av... Băiețelul de 2 ani căzut în puț este de negăsit. Operațiunile de salvare durează de peste 48 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x