Antena Căutare

Cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra Europei în ultimii zeci de ani: „Nu am mai văzut așa ceva de patru decenii!”

Temperaturile record din această vară au provocat în Europa cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani. Pentru agricultură, impactul este devastator.

Multe culturi sunt compromise aproape în totalitate. Iar în Ungaria, nivelul Dunării a scăzut la cote apropiate de minimele istorice. Un dezastru pentru transportatori.

Imaginile filmate de televiziunile locale sunt incredibile. Aceste petice de pământ pe care stau oamenii nu au mai fost văzute de zeci de ani. Dunărea a scăzut cu mai bine de o jumătate de metru. Pentru turişti şi localnici, peisajul aproape selenar este o atracţie în sine. Pentru autorităţi şi firmele de transport înseamnă doar pierderi uriaşe.

După incendiile de pădure, canicula are şi alte efecte catastrofale pentru Europa. Din cauza secetei îndelungate, câmpurile seamănă cu un deşert. Fermierii apelează la rezerve pentru a-şi ţine animalele-n viaţă, iar preţul grâului a crescut considerabil. Lipsiţi de speranţă, fermierii germani au cerut un ajutor de 3,5 miliarde de dolari. Statul a aprobat, însă, o sumă de 10 ori mică.

Se pregătește pentru a doua lovitură! Taifunul Cimaron se îndreaptă către insula Hokkaido după ce a lovit vestul Japonie... Incendiu de pădure în apropiere de Berlin! Intervenția pompierilor este îngreunată de proiectilele neexplodate rămase di...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x