Antena Căutare

Cel mai bogat chinez a lansat "orasul cinematografiei", un Hollywood asiatic

Conglomeratul chinez Wanda Group a lansat, in prezenta unor staruri americane si asiatice, un ambitios proiect ce vizeaza crearea unui "oras al cinematografiei" la Qingdao, unde isi propune sa realizeze aproximativ 100 de filme pe an, concurand cu celebrul Hollywood

Proiectul are in vedere contruirea unui complex imens, cu o suprafata de 376 hectare, dintre care 200 destinate productiei cinematografice, care ar urma sa intre in functiune incepand din 2016. Orasul oriental al cinematografiei, care reprezinta o investitie totala de 50 miliarde de yuani (6,1 miliarde de euro), "este un proiect major pentru aplicarea politicii nationale ce vizeaza sa faca din China o putere culturala", a declarat duminica directorul Wanda, in cursul unei fastuoase ceremonii, informeaza Agerpres.

Wang este cel mai bogat om din China conform unui clasament publicat la inceputul lunii septembrie de revista Forbes. Localizat la periferia orasului Qingdao (est), complexul va include 20 de studiouri, fiind cel mai mare studio din lume cu o suprafata de 10.000 metri patrati, si ar urma sa produca cel putin 100 de filme pe an. Wanda Jianlin a asigurat ca a incheiat acorduri preliminare pentru a se asigura ca aproximativ 30 de filme straine vor fi realizate in fiecare an.

Pe covorul rosu al ceremoniei inaugurale s-au succedat nu numai vedete chineze, intre care artista Zhang Ziyi sau actorul Xu Zheng, dar si o pleiada de staruri ale industriei cinematografice americane, Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio, John Travolta precum si Ewan McGregor si Catherine Zeta-Jones.

Foto: Wikipedia

Cel mai puternic taifun al anului a lovit cu putere coasta de sud a Chinei!... VIDEO: Nu te pune cu soferii de camion din Taiwan. S-ar putea sa ai de suferit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x