Antena Căutare

Cercetatorii canadieni au dezvaluit cateva solutii de combatere a incalzirii globale

Cercetatorii canadieni au anuntat, recent, o masura extrem de eficienta pentru combaterea incalzirii globale. Potrivit acestora, vopsirea acoperisurilor cladirilor in alb si folosirea unor materiale de culoare deschisa pentru sosele si pavaje nu numai ca ar face orasele mai racoroase pe timp de vara, dar ar duce si la scaderea emisiilor de carbon cu 150 de miliarde de tone, la nivel global.

Oamenii de stiinta canadieni au mai dezvaluit ca daca am creste capacitatea de reflexie a suprafetelor urbane, radiatiile solare ar fi reflectate inapoi in spatiu.

Cladirile din orase care au o culoare deschisa reflecta razele infrarosii, ceea ce le face mai racoroase si duce la un consum mai mic de curent electric pentru aparatele de aer conditionat.

Cresterea capacitatii de reflexie a suprafetelor urbane (unitatea de masura a fenomenului se numeste albedo) a fost mai intai sugerata de secretarul american pentru Energie, profesorul Steven Chu.

Foto: healthytransporthobart.org

Regina Elisabeta a II-a implineste 86 de ani: Ceremonii grandioase sunt asteptate in Hyde Park, din Londra... VIDEO! Proteste in Egipt: Oamenii cer militarilor sa predea puterea unui regim civil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x