Antena Căutare

China cere SUA sa anuleze intalnirea dintre Barack Obama si Dalai Lama

China a cerut Statelor Unite sa anuleze intalnirea dintre presedintele american Barack Obama si liderul spiritual al Tibetulu, Dalai Lama. Intalnirea este programata sa aiba loc la Casa Alba. Autoritatile din China spun ca o astfel de intalnire "ar dauna” relatiilor SUA – China, conform Reuters.

Casa Alba a anuntat vineri ca Obama va avea o intrevedere cu Dalai Lama in care se va vorbi despre Tibet, in prima lor intalnire oficiala in ultimul an de zile. Anuntul a starnit reactii negative de la oficialii chinezi.

"Aceasta intalnire subliniaza sustinerea presedintelui pentru prezervarea identitatii unice a Tibetului", se arata intr-un comunicat oficial de la Casa Alba.

Purtatorul de cuvant al ministrului de Externe din China, Hong Lei, a declarat: "Nu suntem de acord cu nici un fel de intalnire intre un oficial de rang inalt strain si Dalai Lama".

Hong a adaugat ca statul chinez a cerut Americii sa „anuleze orice decizie legata de o intalnire intre Obama si Dalai Lama cat se poate de repede si sa nu recurga la gesturi ce ar putea deteriora relatia dintre China si SUA".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Cutremur de 6 grade pe scara Richter, in Chile... Silvio Berlusconi a cazut in baie si s-a lovit la cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x